woensdag 1 oktober 2014

Kinderkunst.

Onze kleine dondersteen komt om in de kunstwerken, die wij als trotse ouders natuurlijk prominent willen tentoonstellen. We hebben zo'n jaren '30 (vaste) houten kast in de kamer. De zijkant is nu nog leeg en dat zou een mooi plekje zijn... Alleen, gaatjes boren? Dat vinden we zonde. Magneetverf dan? Dat lijkt me een bereklus. Peins, peins.

Men neme:
- twee stoffeernagels (gewone spijkers kan ook)
- twee stukken lint
- kleine houten knijpertjes

Knoop één eindje van het lint om een stoffeernagel en doe hetzelfde met lint nummer twee. Vervolgens de nagels bovenop de kast vastzetten, op 27 cm van elkaar (iets korter dan A4-formaat). Bovenaan onze kast is nog een opstaande rand, daar vallen ze mooi achter weg. Het lint hangt over de rand naar beneden, klaar! Zo simpel is het.



Ik heb bewust wat afstand van de vloer gehouden, in verband met grijpgrage handjes van hele kleine kindertjes. Vervolgens de tekeningen en andere kunstwerken er aan gehangen met de knijpertjes. Et voilá!


Wat ik er nu zo fijn aan vind? Als er niks hangt -- puur hypothetisch uiteraard -- leg ik de lintjes boven op de kast en zie je er niets meer van! Geen punaisegaatjes, blij met het resultaat & supersnel klaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten